Využití technické analýzy při tvorbě obchodních systémů - Myslivec, Oldřich (2009)
Tato diplomová práce je zaměřena na technickou analýzu a její využití při navrhování, testování a provozování obchodních systémů. Cílem práce je ověřit, zda při použití široce dostupných metod může obchodník navrhnout a užívat obchodní systém, který bude na trhu ziskový. První část diplomové práce je věnována chartrové analýze a popisu svícových grafů včetně jejich úspěšnosti na základě praktických zkušeností, dále pak rozboru nejčastěji používaných metod založených na klouzavých průměrech. Druhá kapitola popisuje základní vývojové fáze obchodního systému a třetí kapitola navazuje praktickou aplikací teoretických předpokladů do praxe tj. vytvoření ziskového obchodního systému.