Komparace politik zaměstnanosti a jejich vlivu na trhy práce – ČR, Dánsko, UK a USA - Turková, Eva; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zabývá porovnáním a následným preferenčním uspořádáním politik zaměstnanosti České republiky, Dánska, Velké Británie a Spojených států amerických. V teoretické části práce jsou srovnávány kvalitativní a kvantitativní charakteristiky vybraných států z pohledu aktivní a pasivní politiky zaměstnanosti a flexibility a zabezpečení na trhu práce. V praktické části jsou na základě kvantitativních vyjádření determinantů trhu práce země uspořádány podle efektivity politiky zaměstnanosti. Uspořádání je provedeno pomocí formalizovaných manažerských metod rozhodování. Veškerá kritéria jsou porovnávána v desetileté časové řadě (1998-2007). V závěru práce jsou podle vyhodnoceného pořadí navrženy změny pro politiku zaměstnanosti v České republice.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2009
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses