Přehled a porovnání nástrojů pro administraci databázového systému ORACLE - Chovítek, Jakub (2009)
Cílem této práce bylo vytvořit přehled aplikací vhodných pro administraci databázového systému Oracle a tyto aplikace pak porovnat. Dalším cílem, který je přímo spojen s předchozím, bylo na těchto nástrojích prakticky vyzkoušet úkony, které provádí administrátor databáze. Práce porovnává nástroje z různých hledisek, jako jsou grafické zpracování, přehlednost, funkcionalita a cena. Čtenář si udělá představu o tom, jaké nástroje se dají použít k administraci databázového systému Oracle a o tom, jak se v jednotlivých nástrojích pracuje. Pokud má čtenář zájem o pořízení takového nástroje, může dát na doporučení vycházející z porovnání.