Přehled a porovnání nástrojů pro administraci databázového systému ORACLE - Chovítek, Jakub; Macák, Petr, 1969-; Buus, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem této práce bylo vytvořit přehled aplikací vhodných pro administraci databázového systému Oracle a tyto aplikace pak porovnat. Dalším cílem, který je přímo spojen s předchozím, bylo na těchto nástrojích prakticky vyzkoušet úkony, které provádí administrátor databáze. Práce porovnává nástroje z různých hledisek, jako jsou grafické zpracování, přehlednost, funkcionalita a cena. Čtenář si udělá představu o tom, jaké nástroje se dají použít k administraci databázového systému Oracle a o tom, jak se v jednotlivých nástrojích pracuje. Pokud má čtenář zájem o pořízení takového nástroje, může dát na doporučení vycházející z porovnání.
Vedoucí práce: Petr Macák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; databáze; Oracle (databázový systém); bakalářské práce; databases; Oracle (database system); bachelor's theses