Využitie snímania odtlačku prstu v IT - Rakár, Peter; Balada, Jakub; Kulovaný, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Biometrie je obor, kterého počátky sahají daleko do historie a s nástupem moderních informačních technologií proniká i do sféry počítačových systémů. I když se odborníci zaobírají aplikaci biometrie v informatice už desetiletí, stav biometrických technologií stále neposkytuje stoprocentní spolehlivost. Biometrie v IT se i v současnosti vyvíjí a se zlepšujícími se technologiemi z jiných sfér lidské činnosti stále vznikají nové výzvy i v biometrii. Neznámější a v praxi nejvíce využívaná biometrie je biometrie otisku prstu. Táto práce si klade za cíl přiblížit čitateli problematiku využití snímáni a porovnávaní otisku prstu v biometrických systémech. Popisuje specifická otisku prstu i společné aspekty s ostatními biometriemi, čím uvádí čitatele do kontextu biometrické vědy. Práce dále popisuje aplikaci této biometrie v praxi. Blíže se zaobírá nejčastějšími metodami a přístupy, které jsou využívané při implementaci snímaní, analýzy, porovnáváni, indexování a uchovávání otisků prstů v biometrickém systému. Cílem práce není vytvoření podrobného návodu pro implementaci biometrie otisku prstu, ale obeznámení čitatele s možnostmi, výhodami a slabinami, které táto biometrie v souvislosti s IT přináší.
Vedoucí práce: Jakub Balada
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; klasifikace; bakalářské práce; classification; bachelor's theses