Úroveň služeb telekomunikačního operátora působícího v EU - Chodura, Přemysl (2009)
Tato práce se zabývá vzájemným porovnáním nabídky dceřiných společností jednoho telekomunikačního operátora působícího na trzích v zemích Evropské Unie mezi sebou i vůči konkurentům na českém trhu. Pro porovnání jsou nejdříve definovány telekomunikační služby samotné, shrnuty definice z odborných zdrojů, literatury, legislativních a statistických orgánů; poté je analyzován evropský trh a vývoj pokrytí obyvatelstva danými službami. Stěžejní částí je pak představení operátora a nabídek služeb ve vybraných zemích EU, na kterých působí a kde nabízí své služby. Pro dané srovnání jsou použity nabídky vybraného operátora v různých zemích a také nabídky konkurenčních společností na českém trhu. Jako podpora zjištěných závěrů byl také proveden dotazníkový průzkum mezi obyvateli, který slouží nejen pro hodnocení služeb, ale také jako odraz vnímání značky a její pozice na trhu.