Makroekonomické aspekty dolarizace ekonomiky - Kolář, Ladislav (2009)
Práce se zabývá především vysvětlením pojmu "de jure dolarizace" a porovnává režim dolarizace ekonomiky s jinými. Jádrem celé práce je nastínění faktorů, které indikují provedení dolarizace a jaká pozitiva či negativa tento proces s sebou nese. Lehce se dotýká také měnové integrace v různých regionech a hledá společné aspekty s dolarizací ekonomiky.