Makroekonomické aspekty dolarizace ekonomiky - Kolář, Ladislav; Taušer, Josef; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá především vysvětlením pojmu "de jure dolarizace" a porovnává režim dolarizace ekonomiky s jinými. Jádrem celé práce je nastínění faktorů, které indikují provedení dolarizace a jaká pozitiva či negativa tento proces s sebou nese. Lehce se dotýká také měnové integrace v různých regionech a hledá společné aspekty s dolarizací ekonomiky.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses