Daňové výhody daňové evidence a podvojného účetnictví - Mandátová, Nikola; Kozlová, Taťána; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
V teoretické části mé bakalářské práce jsem charakterizovala daňovou evidenci a účetnictví s cílem uvést základní rozdíly mezi těmito formami evidování hospodářských operací. Také jsem nastínila teoreticky přechod z daňové evidence na vedení účetnictví a přiblížila problematiku sdružení fyzických osob. Cílem mé práce bylo rozhodnout, zda se sdružení fyzických osob AUTO vyplatí z daňového hlediska zůstat u vedení daňové evidence, přejít dobrovolně na vedení účetnictví nebo vést účetnictví jako právnická osoba. Na základě výstupů z ekonomického softwaru POHODA jsem zpracovala pomocí grafů a tabulek porovnání těchto variant. Každá forma má jisté výhody či nevýhody. Můj úkol spočíval v určení hospodářského výsledku a základu daně pro jednotlivé varianty a na základě porovnání těchto výsledků rozhodnout, která z těchto variant bude pro konkrétní sdružení fyzických osob z daňového hlediska nejvýhodnější.
Vedoucí práce: Taťána Kozlová
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: daně; účetnictví; daňová evidence; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; taxation; accounting; tax accounting; bachelor's theses