Vliv změn spotřebních daní na spotřebu domácností - Martincová, Daniela; Klazar, Stanislav, 1974-; Roženský, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním vlivu změny spotřebních daní na výdaje domácností. Zjišťuje a analyzuje vývoj sazeb jednotlivých spotřebních daní a výdaje domácností na vybrané statky v letech 2000 -- 2009. První kapitola charakterizuje jednotlivé spotřební daně, kapitola druhá pojednává o daňové harmonizaci spotřebních daní v Evropské unii, ve třetí kapitole je popsáno získávání dat pro analýzu. První, druhá a třetí část je zpracována na základě odborné literatury, čtvrtá (praktická) část je zpracována a vyhodnocena na základě získaných dat z Českého statistického úřadu a vlastních výpočtů.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; daň z přidané hodnoty; daň z piva; diplomové práce; value-added tax; tax on beer; master's theses