Zhodnocení efektů investičních pobídek v automobilovém průmyslu v ČR - Junga, Přemysl (2009)
Práce popisuje koncept daňové konkurence s jeho souvisejícími výhodami a nevýhodami. Dále se věnuje hlavním argumentům pro a proti investičním pobídkám a to obecně i v rámci České republiky. Praktická část se věnuje analýze vlivu investičních pobídek na automobilový průmysl a jeho souvislostí s hospodářstvím České republiky. Práce vede k závěru, že investiční pobídky jsou negativním projevem daňové konkurence a v automobilovém průmyslu není snadné posoudit jejich efektivitu.