Zhodnocení efektů investičních pobídek v automobilovém průmyslu v ČR - Junga, Přemysl; Maleček, Petr, 1983-; Skopeček, Jan, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce popisuje koncept daňové konkurence s jeho souvisejícími výhodami a nevýhodami. Dále se věnuje hlavním argumentům pro a proti investičním pobídkám a to obecně i v rámci České republiky. Praktická část se věnuje analýze vlivu investičních pobídek na automobilový průmysl a jeho souvislostí s hospodářstvím České republiky. Práce vede k závěru, že investiční pobídky jsou negativním projevem daňové konkurence a v automobilovém průmyslu není snadné posoudit jejich efektivitu.
Vedoucí práce: Petr Maleček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; investiční pobídky; automobilový průmysl; bakalářské práce; investment incentives; automobile industry; bachelor's theses