Využitie manažérskych opcií v riadení firiem na príklade spoločnosti ČEZ a.s. - Lichtenberg, Tomáš; Taušer, Josef; Rusko, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Táto práca sa venuje jednému z komponentov manažérskych odmien a podrobnejšie skúma manažérske opcie. Manažérske opcie zahŕňame do konceptu Corporate Governance. Corporate Governance chápeme ako riadiaci systém v spoločnosti, ktorý zahŕňa manažérske opcie ako prvok pre riadenie a motiváciu vrcholového manažmentu. Najznámejším a zatiaľ najúspešnejším opčným programom v Českej republike je manažérsky opčný program Českých energetických závodov a.s., ktorých majoritným vlastníkom je štát. Manažérsky opčný program zvýšil efektívnosť spoločnosti, znížil náklady a zvýšil investície v zahraničí. Hodnota spoločnosti sa začala zvyšovať väčším tempom než hodnota konkurenčných elektrární aj keď sa ceny elektriny v Čechách zvyšovali pomalším tempom ako v susediacich krajinách.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses