Podnikatelský plán Sportovní akademie - Hrbková, Eva (2009)
Cílem diplomové práce bylo sestavit podnikatelský plán za účelem založení Sportovní tenisové akademie, posoudit reálnost tohoto projektu podnikatelského záměru a zjistit, zda bude projekt výnosný. Nejdůležitější součásti podnikatelského plánu jsou představení firmy a jejich činností, celková analýza trhu (PEST analýza makrookolí, analýza mikrookolí), zvolené způsoby propagace, podrobný finanční plán na dva roky (reálná a pesimistická varianta) a identifikace a hodnocení rizik. Výsledkem práce je potvrzení reálnosti a výnosnosti podnikatelského projektu a rozhodnutí podnikatelský záměr realizovat.