Využití technické analýzy při investičním rozhodování - Dvořák, Michal; Dvořák, Jiří; Zemanová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Diplomová práce se nejprve zaměřuje na popis finančního trhu a jeho významu v ekonomice, dále se zabývá různými přístupy a způsoby analýzy investičních instrumentů a podstatou investování vůbec. Stěžejní část je pak věnována nástrojům technické analýzy akcií a finančních derivátů a jejich praktickému využití při rozhodování o investici na finančních trzích. Nejdůležitější částí práce je pak následné zhodnocení efektivnosti investic.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: investice; ekonomická efektivnost; finanční deriváty; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; investments; economic efficiency; derivative securities; master's theses