Aplikace požadavků normy ISO 14001 2004 ve společnosti SPEDOS s. r. o. - Machová, Vendula; Plášková, Alena, 1949-; Konvičný, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem diplomové práce je analýza plnění požadavků normy ISO 14001 ve společnosti Spedos s.r.o. spolu s návrhem na zapracování chybějících požadavků. Teoretická část práce je naopak zaměřena na význam a vývoj ochrany životního prostředí jak z pohledu mezinárodního, tak z pohledu environmentálních aktivit České republiky. Následuje stručná charakteristika nástrojů ochrany životního prostředí. Závěrem teoretické části je popis normy ISO 14001, její působnost u nás a ve světě, zdůraznění hlavních přínosů, a srovnání s ostatními přístupy environmentálního managementu.
Vedoucí práce: Alena Plášková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; environmentální management; diplomové práce; environmental management; master's theses