Reštrukturalizácia logistického reťazca spoločností DSI Slovakia, s.r.o. a DSI Czech, s.r.o. - Dudová, Zuzana (2009)
Práce je zaměřená na aplikaci logistiky v konkrétních velkoobchodních společnostech. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy insourcing, backsourcing a outsourcing se zaměřením na důvody, které vedou podniky k vytěsnění činností, výhody a nevýhody, které outsourcing přináší jako i na celý jeho proces. Aplikační část je již zaměřená na konkrétní popis společného logistického procesu pro společnosti DSI Slovakia s.r.o. a DSI Czech s.r.o, určení slabého místa řetězce a samotnou analýzu možných řešení s důrazem na vysoký stupeň poskytovaných služeb při optimálních nákladech. Úvaha srovnává možnost využití outsourcingu nebo pokračování ve vlastní režii.