Reštrukturalizácia logistického reťazca spoločností DSI Slovakia, s.r.o. a DSI Czech, s.r.o. - Dudová, Zuzana; Pernica, Petr, 1948-; Návesňák, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Práce je zaměřená na aplikaci logistiky v konkrétních velkoobchodních společnostech. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy insourcing, backsourcing a outsourcing se zaměřením na důvody, které vedou podniky k vytěsnění činností, výhody a nevýhody, které outsourcing přináší jako i na celý jeho proces. Aplikační část je již zaměřená na konkrétní popis společného logistického procesu pro společnosti DSI Slovakia s.r.o. a DSI Czech s.r.o, určení slabého místa řetězce a samotnou analýzu možných řešení s důrazem na vysoký stupeň poskytovaných služeb při optimálních nákladech. Úvaha srovnává možnost využití outsourcingu nebo pokračování ve vlastní režii.
Vedoucí práce: Petr Pernica
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; outsourcing; diplomové práce; outsourcing; master's theses