Komerční banka jako předmět regulace ČNB - Kovář, Petr (2009)
Bakalářská práce se zabývá problematikou bankovní regulace a dohledu v českém bankovním sektoru z pohledu komerční banky. Jednotlivé kapitoly práce poukazují na hlavní "pilíře" a oblasti bankovní regulace. V první kapitole je věnována pozornost významu a funkci kapitálové přiměřenosti, v druhé části nahlížím na likviditu banky, v třetí kapitole se věnuji informační povinnosti bank a v závěrečné kapitole se snažím shrnout a popsat závěry plynoucí ze zprávy J. de Larosiéra.