Dopad změn daně z příjmů fyzických osob v roce 2008 na příjem domácností - Moulíková, Lucie; Weberová, Jana; Weberová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se v první části zaměřuje na hlavní změny v dani z příjmů fyzických osob, na změnu ve výpočtu čistého příjmu poplatníka, na části zákona, které jsou díky změnám nadbytečná. Některé změny jsou pouze technického charakteru, vypouští se nadbytečné ustanovení, jiné se ruší úplně, u dalších se mění pouze hodnoty. Druhá část se zabývá výpočtem čistých příjmů u zaměstnanců a osob samostatně výdělečně činných. Třetí část srovnává změny v dani u zaměstnanců a u osob samostatně výdělečně činných, jak si která skupina polepšila a o kolik. Cílem mé práce je poskytnout ilustrativní srovnání dopadů změn v dani z příjmů na čisté příjmy jednotlivých poplatníků.
Vedoucí práce: Jana Weberová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses