Systém zdravotního pojištění v Irsku a srovnání se systémem zdravotního pojištění ČR - Kuba, Lukáš; Klazar, Stanislav, 1974-; Hodžic, Faris; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tématem bakalářské práce je přiblížit čtenáři fungování systému zdravotního pojištění v Irsku. Vysvětlit jeho základní charakteristiky a odlišnosti. Největší pozornost je upřena na součinnost dvou složek tohoto systému. Veřejnou část pojištění placenou z veřejných rozpočtů a část privátní, kterou platí část populace dobrovolně. Cílem práce je posoudit, zda tento systém funguje úspěšně, a zda by bylo pro Českou republiku výhodné čerpat z něj poznatky pro budoucí reformy.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; zdravotní pojištění; Irsko; bakalářské práce; health insurance; Ireland; bachelor's theses