Hospodářství Protektorátu Čechy a Morava pohledem Obzoru národohospodářského - Kučerová, Hana; Doležalová, Antonie, 1966-; Minárik, Pavol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Vyhlášením Protektorátu Čechy a Morava 16. března 1939 došlo v hospodářské oblasti, v důsledku jeho začleňování do hospodářské sféry Německa, k výrazným změnám. Úkolem diplomové práce je analyzovat, jakým způsobem na tyto proměny reagovala tehdejší společnost, zejména publikující odborná veřejnost (ekonomové, právníci, politici), jak je hodnotila a jakým způsobem je přijímala. Zkoumání je provedeno na základě vybraných publikovaných článků časopisu "Obzor národohospodářský" z let 1938, 1939, 1940 a roku 1941, kdy bylo jeho vydávání přerušeno. Přínosem práce by mělo být vytvoření obrazu hospodářství Protektorátu Čechy a Morava tak, jak jej v té době subjektivně vnímali autoři ONH.
Vedoucí práce: Antonie Doležalová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; Protektorát Čechy a Morava (1939-1945); diplomové práce; Bohemia and Moravia (Protectorate, 1939-1945); master's theses