Možnosti predikce výnosu daní - teoretické aspekty a faktory ovlivňující daňový výnos u daní z příjmu - Stratil, Zdeněk; Klazar, Stanislav, 1974-; Schvábová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Moje bakalářská práce se zabývá teoretickými aspekty predikce daňových výnosů. Hlavním cílem je identifikace faktorů, které mohou ovlivňovat prognózování daňových příjmů, se zaměřením na daně z příjmu fyzických a právnických osob. Jednotlivé faktory jsou rozděleny podle toho, jakým způsobem ovlivňují predikci. První skupina tvoří rámec celého prognostického procesu a jsou v ní zejména faktory obecné povahy, jako například vlivy politické či technologické. Další skupina faktorů přímo vstupuje do prováděných predikcí. Jedná se o hlavní makroekonomické ukazatele jako ekonomický růst, inflace, struktura trhu práce, aj. V poslední části jsou rozebrány konkrétní vlivy, které působí na predikci výnosu daní z příjmu.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; daně z příjmů; predikce; bakalářské práce; income tax; prediction; bachelor's theses