Dlouhodobý hmotný majetek z pohledu ČÚS a IAS/IFRS - Knotková, Michaela (2009)
Bakalářská práce na téma "Dlouhodobý hmotný majetek z pohledu ČÚS a IAS/IFRS" se zabývá problematikou dlouhodobého hmotného majetku z hlediska dvou právních úprav. Obsahuje teoretický výklad v oblastech vymezení, ocenění, odepisování a technické zhodnocení. V další části je provedena komparace obou právních úprav. Závěr je věnován praktické aplikaci přecenění aktiv na fair value.