Daň z příjmů právnických osob a její provázanost s účetnictvím v ČR - Koucká, Tereza; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce na téma " Daň z příjmů právnických osob a její provázanost s účetnictvím v České republice" obsahuje historický vývoj daní, základní charakteristiku daně z příjmů právnických osob, její postavení v daňovém systému a úpravu podle české legislativy. V další části je charakterizován výsledek hospodaření před zdaněním, vymezeny jednotlivé položky, o které je upravován na základ daně právnických osob včetně výpočtu daňové povinnosti a jejího zaúčtování. V poslední části je uveden praktický příklad shrnující výše uvedenou problematiku.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses