Procesní rámec pro rozvoj business analytiků - Subachev, Mikhail; Koubský, Petr, 1961-; Klimek, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce zkoumá pojetí a význam role business analytika v IT, vliv této role na úspěšnost dodávaných projektů a možnosti efektivního osobního rozvoje pracovníků v této roli pomocí optimalizace interních procesů - procesního rámce. Navržený procesní rámec pro rozvoj business analytiků zasahuje do pěti oblastí firemního života: firemní kultury, vzdělání, knowledge managementu, oblasti aplikace praktických zkušeností a procesů náboru. Procesy těchto oblastí se ovlivňují navzájem a vytváří tak ucelený systém, který umožňuje efektivně vzdělávat business analytiky. Procesní rámec tak poskytuje komplexní přístup k rozvoji zaměstnanců a umožňuje efektivně propojovat strategii rozvoje lidských zdrojů s globální strategií společnosti.
Vedoucí práce: Petr Koubský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; vzdělávání; diplomové práce; education; master's theses