Projektový záměr výstavby víceúčelového centra v obci Třebušín a vyhodnocení možností financování záměru - Junková, Dana (2009)
Diplomová práce se zaměřuje na možnosti financování municipálního projektu. v první části práce jsou vyjmenovány nejdůležitější rozdíly mezi regiony a zásady strategie regionálního rozvoje v rámci České republiky. Dále jsou charakterizovány specifické problémy Ústeckého kraje, zejména litoměřického regionu, který patří mezi regiony se soustředěnou podporou státu. Naznačena je rovněž problematika vybrané obce z tohoto regionu a navržen projekt k jejímu částečnému řešení včetně jednotlivých aktivit, rizika, česového harmonogramu a rozpočtu projektu. V další části jsou analyzovány vybrané možnosti financování obecních projektů. Jedná se o financování z vlastních zdrojů obce, financování pomocí úvěru a dotace. V závěru práce je navržen nejvhodnější způsob financování uvedeného projektu.