Controlling, cíle a funkce v podniku - Mašek, Martin (2009)
Diplomová práce se věnuje problematice controllingu v konkrétním podniku. První část se věnuje teoretické stránce - vymezení pojmu controlling, popisuje ho z pohledu strategického a operativního a charakteizuje jednotlivé činnosti v podniku. V druhé části je nejprve zmíněna charakteristika konkrétního podniku, v další fázi se praktická část zabývá významem použitím controllingu v dané firmě. Hlavním cílem práce bylo zjištění smyslupnosti a využití controllingu v daném podniku.