Porovnání stavu nezaměstnanosti v závislosti na inflaci v ČR a v některých dalších státech EU - Černá, Jitka; Votava, Libor; Velešíková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Cílem práce je porovnání vztahů mezi mírou nezaměstnanosti a mírou inflace z pohledu České republiky a dalších čtyř států Evropské unie v časovém horizontu 10 let (1997 - 2007). Srovnání konkrétních dat vývoje míry nezaměstnanosti a míry inflace v těchto státech pomůže potvrdit nebo vyvrátit předpoklad vzájemné závislosti těchto dvou veličin.
Vedoucí práce: Libor Votava
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: nezaměstnanost; inflace; Česko; země Evropské unie; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; unemployment; inflation (finance); Czechia; European Union countries; master's theses