Metodologie implementace přednastaveného systému SAP - Čížek, Jakub; Říhová, Zora, 1948-; Ošmera, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce se zabývá projektovým managementem a metodologiemi pro implementaci informačních systémů, a to především systémů společnosti SAP AG. V první části jsou popsány základní problémy projektového managementu a představeny některé metodologie pro řízení projektů. Zvláštní pozornost je věnována především metodologiím ASAP a ASAP Focus. Druhá část práce se zaměřuje na aplikaci těchto poznatků na reálnou firmu zabývající se implementací přednastavených IS SAPu. Pozornost je věnována především analýze pravidelně se opakujících problémů na projektech a návrhu jejich eliminace. Na základě této analýzy je vytvořena stručná metodologie implementace IS určena analyzované firmě.
Vedoucí práce: Zora Říhová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses