Značení lihových výrobků v členských státech EU - Doubková, Anna; Svátková, Slavomíra, 1957-; Eisenwort, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Předmětem mojí práce je porovnání způsobů značení lihových výrobků v členských státech Evropské unie. Mým cílem je identifikovat jednotlivé systémy daňového značení lihových výrobků a na základě těchto informací vyhodnotit společné a rozdílné znaky. Evropská legislativa je v této oblasti nejednotná, proto se musí vycházet z daňových zákonů daných členských států. Obecně platí, že systém daňového značení lihových výrobků je efektivním opatřením proti daňovým únikům na spotřební dani z lihu a také chrání trh před vstupem padělaného zboží.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses