Česká národní banka a perspektiva přijetí eura - Suchomel, Marek; Revenda, Zbyněk, 1959-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení stavu konvergence České republiky k Evropské unii, s hlavním zaměřením na oblasti spadající do kompetencí České národní banky. V teoretické části práce je podán stručný popis minulé a současné měnové spolupráce v Evropě, stejně jako popis České národní banky. Dále se práce zaobírá dosaženou úrovní konvergence z pohledu maastrichtských kritérií i z pohledu reálné konvergence. Hlavním přínosem práce je posouzení perspektivy přijetí eura pod vlivem očekávaného ekonomického vývoje.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses