Princip fungování a risk management podílových fondů - Šafránek, Jiří (2009)
Práce se zaměřuje na problematiku podílových fondů. Jakým způsobem je řízeno cash flow, jak se provádí výběr instrumentů do portfolií a jakým způsobem manažeři řídí rizika s investicí spojená. V praktické části je porovnána správa aktiv a řízení rizik u akciového a dluhopisového podílového fondu.