Řešení vybraných úloh teorie grafů pomocí systému LINGO - Drechslerová, Tereza (2009)
Cílem této práve je seznámení se základními typy úloh teorie grafů a s možnými způsoby jejich řešení. Konkrétně se zabývám následujícími vybranými typy úloh:hledání minimální kostry, hledání maximálního toku, nákladově oceněné toky a metoda kritické cesty. Jednotlivé úlohy jsou řešeny pomocí systému LINGO a následně pomocí představených speciálních algoritmů pro optimalizaci v grafu. Část své práce také věnuji vysvětlení základních pojmů a stručnému historickému přehledu vývoje teorie grafů.