Řešení vybraných úloh teorie grafů pomocí systému LINGO - Drechslerová, Tereza; Jablonský, Josef, 1955-; Zouhar, Jan, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem této práve je seznámení se základními typy úloh teorie grafů a s možnými způsoby jejich řešení. Konkrétně se zabývám následujícími vybranými typy úloh:hledání minimální kostry, hledání maximálního toku, nákladově oceněné toky a metoda kritické cesty. Jednotlivé úlohy jsou řešeny pomocí systému LINGO a následně pomocí představených speciálních algoritmů pro optimalizaci v grafu. Část své práce také věnuji vysvětlení základních pojmů a stručnému historickému přehledu vývoje teorie grafů.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses