Kapitálová přiměřenost - vliv daňových zákonů na využití cizího úročeného kapitálu - Kočer, Petr; Jurečka, Jan, 1935-; Juppa, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cílem této diplomové práce je odpovědět na otázku, zda stát ovlivňuje zapojení cizího úročeného kapitálu při financování podniků. V úvodní části jsou stručně popsány základní ekonomické teorie zabývající se kapitálovou strukturou podniku. Dále je věnována pozornost vztahu kapitálové přiměřenosti a související daňové legislativy v EU a v České republice. Závěrečná část práce na datech z finančních výkazů českých společností za období 1993-2008 ukazuje, že stát na využití cizího úročeného kapitálu při financování podniků působí prostřednictvím daňových zákonů týkajících se kapitálové přiměřenosti a ovlivňuje tak kapitálovou strukturu podniků.
Vedoucí práce: Jan Jurečka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; kapitálová struktura; diplomové práce; capital structure; master's theses