Teória hier a poker - Petrus, Ján; Bartoň, Petr; Koubek, Ivo, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
V očiach verejnosti je poker stále vnímaný ako jedna z foriem hazardu. Predovšetkým však v tejto hre ide o správne rozhodnutia a rozumnú správu peňazí. Faktor šťastia je z dlhodobého hľadiska eliminovaný racionálnym správaním hráčov, podobným tomu, ktoré vykazujú ekonomické subjekty pri vzájomných transakciách. Bakalárska práca na začiatku zachytáva vplyv pokru na vznik teórie hier a zhrňuje špecifické vlastnosti, ktorými táto hra disponuje. Vysveľuje využitie pokru zakladateľom teórie hier, ako vhodného príkladu pri riešení strategických situáciií pri hrách s nulovým súčtom. Druhá časť práce opisuje ekonomickú rolu pokru v dejinách, jeho rozšírenie až po jeho súčasný vývoj. Hľadá odpovede na otázky spájané s celospoločensky rastúcou popularitou tejto hry: prečo sú ľudia ochotní hrať poker, prečo sa poker snaží vymaniť z pozície hazardnej hry a získať status športu.V tejto časti som tiež využitím modelu Friedman-Savage úžitkovej funkcie poukázal na motívaciu pokrového profesionála zarábať prostredníctvom hrania pokru. Záverečná kapitola sa venuje charakteristike "on line" pokru. Detailnejšie opisuje reguláciu, bezpečnosť a legislatívne prekážky, ktoré so sebou priniesol jeho dynamický rozvoj na trhu v posledných rokoch.
Vedoucí práce: Petr Bartoň
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; poker; bakalářské práce; poker; bachelor's theses