Životní pojištění - využití v praxi - Kašpar, Jiří; Kislingerová, Eva, 1950-; Eisler, Jan, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
V úvodní části práce seznamuje s historií životního pojištění, z rozdělením životního pojištění a s právní úpravou zprostředkování pojištění v České republice. Další část je věnována výhodám a nevýhodám životního pojištění. Dále je srovnáváno životní pojištění jako ochrana a jako spoření či investice. V této souvislosti je věnována pozornost ukazateli TANK. Vývojem životního pojištění se zabývá další část práce. V části, která se zabývá modelací životního pojištění v jednotlivých životních fázích klienta, jsou řešeny tři situace podle věku klienta: 20letý klient, 40letý klient a 65letý klient. Cílem práce bylo ukázat na praktických modelových příkladech výhody a nevýhody životního pojištění, jeho praktickou aplikace v praxi a porovnat v této souvislosti rizikové a investiční životní pojištění.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses