Ekonomické aspekty implementace mezinárodních smluv v ČR na příkladu Aarhuské úmluvy - Bezuchová, Helena (2009)
Bakalářská práce se zabývá ekonomickým hodnocením implementace mezinárodních smluv v České republice. Vzorovým dokumentem, na kterém je analýza provedena, je Úmluva o přístupu k informacím, účasti veřejnosti na rozhodování a přístupu k právní ochraně v záležitostech životního prostředí. Nejprve jsou definovány související pojmy týkající se mezinárodního práva. Dále práce popisuje části Úmluvy. K analýze je použita metoda hodnocení dopadu regulace, která porovnává přínosy a náklady spojené s implementací. V závěru práce je metoda použita na zvolený dokument.