Ekonomické aspekty implementace mezinárodních smluv v ČR na příkladu Aarhuské úmluvy - Bezuchová, Helena; Geuss, Erik, 1963-; Branžovský, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce se zabývá ekonomickým hodnocením implementace mezinárodních smluv v České republice. Vzorovým dokumentem, na kterém je analýza provedena, je Úmluva o přístupu k informacím, účasti veřejnosti na rozhodování a přístupu k právní ochraně v záležitostech životního prostředí. Nejprve jsou definovány související pojmy týkající se mezinárodního práva. Dále práce popisuje části Úmluvy. K analýze je použita metoda hodnocení dopadu regulace, která porovnává přínosy a náklady spojené s implementací. V závěru práce je metoda použita na zvolený dokument.
Vedoucí práce: Erik Geuss
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: aplikovaná environmentální ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses