Akciové trhy a hospodářský růst v Evropské unii - Bartůňková, Hana (2007)
Práce se zabývá vztahem akciových trhů a hospodářského růstu. Cílem je ověřit hypotézu,že současná podoba evropských akciových trhů nevytváří dostatečné předpoklady pro hodpodářský růst v Evropské unii. Nejprve je v práci ověřen pozitivní vztah mezi růstem a akciovým trhem.Poté je představena optimální podoba akciové trhu z hlediska hospodářské růstu,která je dále konfrontována s reálnou podobou evropských akciových trhů. Poslední část je věnována procesu integrace akciových trhů. Práce potvrzuje hypotézu, že i přes postupující integraci akciových trhů nedochází prozatím k posilováníh hospodářského růstu v Evropské unii.