Akciové trhy a hospodářský růst v Evropské unii - Bartůňková, Hana; Němcová, Ingeborg, 1957-; Horská, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá vztahem akciových trhů a hospodářského růstu. Cílem je ověřit hypotézu,že současná podoba evropských akciových trhů nevytváří dostatečné předpoklady pro hodpodářský růst v Evropské unii. Nejprve je v práci ověřen pozitivní vztah mezi růstem a akciovým trhem.Poté je představena optimální podoba akciové trhu z hlediska hospodářské růstu,která je dále konfrontována s reálnou podobou evropských akciových trhů. Poslední část je věnována procesu integrace akciových trhů. Práce potvrzuje hypotézu, že i přes postupující integraci akciových trhů nedochází prozatím k posilováníh hospodářského růstu v Evropské unii.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; evropská integrace; diplomové práce; European integration; master's theses