Analýza a souvislosti důchodového systému České republiky (příčiny a dopady reforem) - Dočkal, Dalibor; Jílek, Josef, 1957-; Říhová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce se věnuje analýze a souvislostem důchodového systému České republiky. Důraz je kladen na demografickou analýzu, která uvozuje čtenáře do celé problematiky. Vyvrací mnoho pesimistických scénářů o budoucím vývoji ekonomické struktury obyvatel a upozorňuje na hlavní nedostatky při dlouhodobých (50ti a víceletých) predikcích budoucího demografického i ekonomického vývoje. Na základě analýzy a predikce průběžného důchodového systému je explicitně ukázáno, že jej lze konformně ?reformovat? a zachovat jej jako základní pilíř českého důchodového systému.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses