Vliv fosilních paliv na ekonomiku Ruské Federace - Nikitine, Mikhail (2007)
Prace popisuje vliv exportu fosilních paliv na ekonomoku Ruské federace, zkouma vliv na rozpočtovou politiku, zbrojeni, mezinarodní vztahy. Prace zkouma možně směry vyvoje ruské ekonomiky a miry ovlivnenosti exportem ropy a plynu.