Česká republika a její čerpání z fondů Evropské Unie - Přikrylová, Jana (2007)
Cílem práce je analýza současných problémů České republiky při čerpání z fondů Evropské Unie. Diskuse o vlivu a přínosu dotací je velmi rozporuplná. Při značném zjednodušení vymezení odpůrců a zastánců existence dotací jako takové, lze jako první jmenované označit liberálně smýšlející ekonomy a jako druhé pak stoupence J. M. Keynese. V této práci jsou prezentovány tyto dva teoretické přístupy. Složitost systému čerpání z fondů, byrokracie a nejednotnost požadavků pro získání dotací představují jen část problematiky, kterou se snaží tato práce řešit.