Česká republika a její čerpání z fondů Evropské Unie - Přikrylová, Jana; Ševčík, Miroslav, 1958-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Cílem práce je analýza současných problémů České republiky při čerpání z fondů Evropské Unie. Diskuse o vlivu a přínosu dotací je velmi rozporuplná. Při značném zjednodušení vymezení odpůrců a zastánců existence dotací jako takové, lze jako první jmenované označit liberálně smýšlející ekonomy a jako druhé pak stoupence J. M. Keynese. V této práci jsou prezentovány tyto dva teoretické přístupy. Složitost systému čerpání z fondů, byrokracie a nejednotnost požadavků pro získání dotací představují jen část problematiky, kterou se snaží tato práce řešit.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses