Rámcová směrnice o vodě - příčiny a důsledky institucionální reformy vodního hospodářství v ČR s důrazem na zapojení veřejnosti do tohoto procesu - Romášková, Adéla (2007)
Tato bakalářská práce se zabývá aktuální problematikou zavádění nové evropské legislativy, konkrétně Rámcové směrnice o vodě. Snaží se objasnit s tím spojené problémy a následně zanalyzovat jejich příčiny. Cílem práce je zhodnocení této institucionální reformy vodního hospodářství v podmínkách České republiky. Zvláštní důraz je kladen na zapojení veřejnosti do tohoto procesu, což vychází z nové ?filozofie? Evropské unie a v České republice toto pojetí nemá prakticky žádné historické kořeny. V této souvislosti vznikají mnohé problémy, které jsou demonstrovány na případové studii v konkrétní oblasti povodí.