Rámcová směrnice o vodě - příčiny a důsledky institucionální reformy vodního hospodářství v ČR s důrazem na zapojení veřejnosti do tohoto procesu - Romášková, Adéla; Slavíková, Lenka, 1979-; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato bakalářská práce se zabývá aktuální problematikou zavádění nové evropské legislativy, konkrétně Rámcové směrnice o vodě. Snaží se objasnit s tím spojené problémy a následně zanalyzovat jejich příčiny. Cílem práce je zhodnocení této institucionální reformy vodního hospodářství v podmínkách České republiky. Zvláštní důraz je kladen na zapojení veřejnosti do tohoto procesu, což vychází z nové ?filozofie? Evropské unie a v České republice toto pojetí nemá prakticky žádné historické kořeny. V této souvislosti vznikají mnohé problémy, které jsou demonstrovány na případové studii v konkrétní oblasti povodí.
Vedoucí práce: Lenka Slavíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: aplikovaná environmentální ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; veřejnost; směrnice; voda; bakalářské práce; public sphere; directives; water; bachelor's theses