Financování spotřeby úvěrem - Bouček, Karel (2008)
Práce se zabývá analýzou úvěrového systému České republiky. Do podrobna rozvádí jednotlivé typy a varianty úvěrů, se kterými pracuje v praktické části. Využitím myšlenky Maslowovy hierarchické pyramidy potřeb hledá cesty objasnění motivů spotřebitelů nakupovat úvěrové produkty. Stanovuje cenu života v dluhu. Doporučuje efektivní hladinu zadluženosti i spotřeby.