Administrativní zátěž podnikatelů v České republice a její vliv na ekonomiku - Nebeská, Daniela; Písař, Pavel; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Vzhledem k tomu, že Česká republika je často kritizována spolu s Evropskou unií za nadměrnou regulaci podnikatelského prostředí, je cílem mé práce zmapování a zhodnocení administrativní zátěže podnikatelů v České republice. Provedu analýzu podnikatelské zátěže podnikatelů, která vyplývá z právních předpisů.Zjistím náklady, které podnikatelé vynaloží na splnění informačních požadavků a povinností, které jim ukládá stát a dále vliv administrativy Evropské unie na českou legislativu, respektive do jaké míry zatěžují ekonomiku České republiky právní předpisy přenesené z Evropské unie.Vyhledám metody resp. metodiky, které státní administrativa ČR využívá ke snížení administrativní zátěže podnikatelů. Zmapuji a vyhodnotím reformní kroky, které byly provedeny jednak na evropské úrovni a jednak na úrovni České republiky.V rámci Evropské unie se zaměřím na jeden členský stát, který reformy v této oblasti provedl a dále provádí a uvedu srovnání s ČR.
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses